Allt ni behöver för konferensen!

Lövåsgårdens Fjällhotell erbjuder dig det du behöver för konferensen!

Konferensutrymmen
I vår gillestuga, Barfreden, kan vi ta emot upp till 60 personer i alla typer av sittningar. På kvällen är det ett perfekt samlingsrum med en genuint mysig miljö, den öppna spisen är en naturlig samlingspunkt under årets kallare kvällar.
Till grupparbeten använder vi oss av hotellets olika gemensamma utrymmen, såsom bibliotek och TV-rum, alla uppbokade för era behov.

Utrustning
Whiteboard, blädderblock, DVD/Blue-ray, TV …
Övrigt löser vi gärna på beställning.

Boende
Enkelrum, dubbelrum, flerbäddsrum och lägenheter, samtliga med dusch och toalett.

Restaurang
Avnjut maten från Lövåsgårdens mycket uppskattade kök. Inspiration till menyerna finner vi ofta i den vildmark som omger oss. För att ytterligare höja värdet av upplevelsen, tar vi er gärna med ner i vinkällaren för att välja ut ett väl passande vin till rätterna. Middagen serveras i restaurangen med en underbar utsikt över myrmark och norska kalfjäll.

Relaxavdelning
Fördelat över 2 plan finner ni 2 bastu, 2 dusch- / omklädningsrum, samt badtunna på terassen utanför. Från bastu och badtunna har ni en underbar utsikt över vildmarken.

 

Nedan finner ni några förslag på aktiviteter – vi hjälper er givetvis med fler förslag och att sy ihop en helhetslösning som passar er. I närheten finns även t ex forsränning, kajakturer, ridturer och mountainbiketurer.

Samekultur
Tillbringa en halvdag med samerna i Sveriges sydligaste sameby. Lyssna till deras fascinerande historia samt hur de lever i dag och avsluta med lite lassokastning och en måltid i kåtan.
Länk till Renbiten >>

Skoterturer
Varva skidåkningen med en härligt uppfriskande tur på skoter. Du kan välja att hyra din egen maskin eller följa med på en guidad skotersafari.
Länk till Enarssons skoteruthyrning >>

Hundspann
Att ta sig fram i ett gnistrande snölandskap med hjälp av en släde och hundspann hör till en av fjällets höjdpunkter. Utan motorers dunkande erbjuds du en fartfylld tur i svensk vildmark.
Länk till Husky Gård >>

Isfiske
Vintertid håller röding- och abborrfisket mycket hög klass. Varför inte kombinera skoterturen med några timmars isfiske?

Längdskidåkning
Precis utanför hotelldörren finner du ett av landets mest omfattande spårsystem – över 100 kilometer pistade spår både för klassiskt och skating. Utöver detta så finns här många sköna mil av markerade leder i ett härligt fjällandskap.

Utförsåkning
Grövelsjöfjällen, med dess omgivning, erbjuder fina möjligheter till utförsåkning. Här hittar du Grövelfjäll som ligger 15 minuter från hotellet samt Idre Fjäll, 40 minuter från hotellet. Två anläggningar som erbjuder härlig skidåkning såväl för den erfarne som oerfarne, vuxen som barn. I närheten av hotellet finns en liten slalombacke som drivs av Lövåsliften AB – www.lovasliften.n.nu

Fjällvandring
På Lövåsgården bor du med fjällen inpå husknuten. Några steg och du är uppe ovanför trädgränsen där milsvida vidder väntar på dig. Använd hotellet som utgångspunkt för dagsutflykter, eller inled och avsluta en längre tur med en trerättersmiddag och god sömn på Lövåsgården.

Flugfiske
I Grövelsjöfjällen finner du ett ”fiske med vy” – en hänförande utsikt vart än du vänder blicken. Här finns både öring, röding och harr i strömmar, tjärnar och lugnflytande åar. Trots mycket fina förutsättningar är området ännu relativt outnyttjat. Ta en heldag med rödingsfiske i Hävlingen, kanske övernatta vid den lilla fiskecampen intill sjökanten. Eller varför inte en tur över till de fina vattnen på den norska sidan? Guidade turer kan anordnas.

Golf
Bo på Lövåsgårdens Fjällhotell och spela golf på Idres 18-hålsbana, Sveriges vackraste golfbana enligt tidningen Svensk Golf. Den höga kvaliteten, fantastiska utsikten, fjällbäckarna med kristallklart vatten och en bana som kräver ett strategiskt spelsinne är några av anledningarna till toppbetyget. Avsluta golfdagen med någon timme i relaxen och en trerätters middag från vårt fina kök. Lövåsgården ligger ca 25 minuter med bil från golfbanan.
Länk till Idre Golfklubb >>