Meny vinter 2018/19

Lövåsgårdens Värdshusmeny

Serveras varje kväll 18.30. Välkommen att boka bord på  0253-29029 eller bokning@lovasgarden.se
Fredag – Onsdag 395:- / person .  Torsdag 450:- / person
Barnmeny med varmrätt och dessert 150:- .  Trerätters värdshusmeny 275:- / 325:- (torsdag)  t.o.m. 14 år  

Måndag 

Pilgrimsmussla på salladsbädd med dressing

Biff Rydberg och råstekt potatis, serveras med stekt lök och senapscreme

Rostad fruktsallad med vit choklad och kokos

Tisdag 

Västerbottenpaj med kallrökt lax och plocksallad

Wallenbergare med potatispuré, brynt smör och gröna ärtor

Limepannacotta med färska bär

Onsdag 

Mustig svampsoppa serverad med ädelosttoast

Rödingfilé på honungsrostade rotfrukter, vitvinssås och pommes duchesse

Lövåsgårdens äppelkaka med vaniljsås

Torsdag 

Råraka med vispad crémefraiche, finhackad rödlök och Älvdalsrom

Örtöverbakad renfilé med rödvin- och svartvinbärssky, jordärtskockscréme och hasselbackspotatis

Rättviks vaniljglass med varma hjortron

Fredag 

Rostad grönkål med päron, smulad ädelost, rostade solrosfrön och strimlat rökt renkött

Parmesangratinerad laxfilé, saltörtsöverbakad rödbeta, hollandiesås och dillslungad potatis

Ostbricka från Hansjö mejeri serveras med grön tomatmarmelad och hembakta kex

Lördag 

Lövåsgårdens Toast Skagen

Helstekt biffrad med timjanpotatis, grönkålsfräs och grönpepparsås

Créme Brulée

Söndag 

Rökt rensteksmousse på fröknäcke, friterad rödlök och riven pepparrot

Kalvschnitzel med råstekt potatis och sallad

Chokladmousse serveras med konjaksgrädde

Välkomna till bords önskar Linda & Anders med personal!