Meny Jul & Nyårshelg

Lövåsgårdens Värdshusmeny

Serveras varje kväll kl.18.00. Välkommen att boka bord på tel. 0253-29029 alt. bokning@lovasgarden.se
Pris 395:- / person. Julbord 495:-/person. Nyårssupé 595:-/person.
Barnmeny med varmrätt och dessert, 125:-  /  Trerätters barnmeny 255:- (t.o.m. 14 år ) Julbord barn 350:-. Nyårssupé barn 495:-.

                                                          Torsdag 21/12                                                            

Rökt renhjärta på ruccolasallad och syltad gulbeta
Torsk med broccoli-mandelkakor rödvinsås och potatis
Hallon-Mascarponecreme på mandelmaräng

Fredag 22/12

Rökt torsk på bakad sötpotatis och ruccolasås
Renskav, gul kantarell, lingonsylt med rostade rödbetor och kokt potatis
Kanelparfait med äppelsås

Lördag 23/12

Pastej av fjällripa med pistagenötter och saffran
Rödingfilé på jordärtskockspuré och grönsaker
Chokladpannacotta med kokosflan

      Söndag  Julafton 24/12

    Lövåsgårdens hemlagade Julbord

                                                                                                                                                                                                                                                                                            Måndag  Juldagen 25/12

Kallrökt rödingfilé med citron cremefraiche och ostpinne
Renräcks med blåbärssås och rotfruktsgratäng
Vit chokladmousse

             Tisdag  Annandag jul 26/12

                                                                                                          Rostbiff på mandelpotatismos med ruccola                                                                                                                                                                                                 Ugnsbakad lax med dillsås, bladspenat och potatis                                                                                                  Cheesecake med hjorton

Onsdag 27/12

                                                                                                           Tatar från gravad lax med grön sparris                                                                                                                                                                                                      Ciderkokt kyckling med äpple, sockerärtor och bulgur                                                                                                              Creme brûlée med  frukt och bär

Torsdag 28/12 

                                                                                                  Rökt renhjärta på ruccolasallad och syltade gulbetor                                                                                                                                                                                     Torsk med broccoli-mandelkakor, rödvinssås och potatis                                                                                                Kanelparfait med äppelsås

Fredag 29/12

Rökt torsk på bakad sötpotatis och ruccolasås
Biffrad med grönpepparsås, rostad potatis och primörgrönsaker
Kanelparfait med äppelsås

Lördag 30/12

Trattkantarellsoppa
Renfilé från Idre med potatiskakor och rostade rödbetor
Chokladpannacotta med kokosflan

Söndag 31/12 Nyårsafton

Fördrink – Mousserat Vin
Pastej av fjällripa med pisaschnötter och saffran
Rödingfilé på jordärtskockspuré och grönsaker
Marsipancreme med glöggkokta körsbär.

Måndag 1/1 Nyårsdagen

Kallrökt rödingfilé med citroncremefraische och ostpinne
Älgfärslimpa med blåbärssås och rotfruktsgratäng
Vit chokladmousse

                                                                                                                                 Tisdag 2/1

Rostbiff med mandelpotatismos och ruccola
Ugnsbakad lax med dillsås, bladspenat och potatis
Cheesecake med hjortron

Onsdag 3/1

Tatar från gravad lax med grön sparris
Ciderkokt kyckling med äpple, sockerärtor och bulgur
Créme brulèe med frukt och bär

Torsdag 4/1

Rökt renhjärta på ruccolasallad och syltad gulbeta
Torsk med broccoli, mandelkakor, rödvinssås och potatis
Hallon-Mascarponecreme på mandelmaräng

Fredag 5/1

Pastej av fjällripa med pistagenötter och saffran
Rödingfilé på jordärtskockspuré och grönsaker
Chokladpannacotta med kokosflan

Lördag 6/1

Trattkantarellsoppa
Renfilé från Idre med potatiskaka och rostad rödbeta
Chokladpannacotta

Söndag 7/1

Stängt – Öppnar åter torsdag den 25/1 – Välkomna åter!

Välkomna till bords önskar Linda & Anders med personal!