Sommarmeny 2019

Lövåsgårdens Värdshusmeny

Serveras varje kväll 18.30. Välkommen att boka bord på  0253-29029 eller bokning@lovasgarden.se

 

Fredag – Onsdag 395:- / person .  Torsdag 495:- / person

 

Barnmeny med varmrätt och dessert 195:-  Trerätters värdshusmeny 295:- / 395:- (torsdag)  t.o.m. 14 år  

Måndag 

Gravad röding med fänkål, äpple och dill

Smörstekt kycklingbröst på Lövåsgårdens cesarsallad med rökt sidfläsk

Rostad fruktsallad med vit choklad och kokos

Tisdag 

Råraka med vispad créme fraiche, finhackad rödlök och regnbågsrom

Älgfärsbiff med potatispuré, trattkantarellsås och rårörda lingon

Vaniljpannacotta med jordgubbar

Onsdag 

Lövåsens charkbricka

Rödingfilé med sauterade sockerärtor och körsbärstomater, vitvinssås och smörslungade primörer

Lövåsgårdens bärpaj med vaniljsås

Torsdag 

Kantarelltoast

Örtöverbakad renfilé med rödvinssås, primörer och färskpotatis

Rättviks vaniljglass med varma hjortron

Fredag 

Getost, körsbärstomater, capris och surdegscrust

Laxfilé med ljummen sallad på svenskt matvete, säsongens grönsaker och örtcremé

Créme Brulée

Lördag 

Lövåsgårdens Toast Skagen

Helstekt biffrad med timjanpotatis, sotad broccoli och portvinssås

Svenska gårdsostar serveras med fikonmarmelad och kex

Söndag 

Rensteksröra med picklad rödlök, riven pepparrot och solmarkaknäcke

Kalvschnitzel med syrlig potatissallad, caprismajonäs och primörer

Vit chokladmousse serveras med färska bär

(Vi reserverar oss för mindre eventuella / tillfälliga variationer på menyn)

Välkomna till bords önskar Linda & Anders med personal!