Meny vinter 2018/19

Lövåsgårdens Värdshusmeny

Serveras varje kväll 18.30. Välkommen att boka bord på  0253-29029 eller bokning@lovasgarden.se
Fredag – Onsdag 395:- / person .  Torsdag 450:- / person
Barnmeny med varmrätt och dessert 150:- .  Trerätters värdshusmeny 275:- / 325:- (torsdag)  t.o.m. 14 år  

Måndag 

Pilgrimsmussla på salladsbädd serveras med chilidressing

Biff Rydberg och råstekt potatis, serveras med stekt lök och senapscremé

Rostad fruktsallad med vit choklad och kokos

Tisdag 

Västerbottenpaj med kallrökt lax och plocksallad

Wallenbergare med potatispuré, brynt smör och gröna ärtor

Limepannacotta med hallonsås

Onsdag 

Råraka med vispad créme fraiche, finhackad rödlök och regnbågsrom

Rödingfilé på honungsrostade rotfrukter, vitvinssås och pommes duchesse

Lövåsgårdens äppelkaka med vaniljgrädde

Torsdag 

Mustig svampsoppa serveras med ädelosttoast

Örtöverbakad renfilé med rödvin- och svartvinbärssky, jordärtskockscréme och hasselbackspotatis

Rättviks vaniljglass med varma hjortron

Fredag 

Rostad grönkål med päron, smulad ädelost, rostade solrosfrön och strimlat rökt renkött

Laxfilé med ljummen sallad  på svenskt matvete, coctailtomater och grön sparris serveras med en syrlig örtcremé

Svenska gårdsostar serveras med fikonmarmelad och kex

Lördag 

Lövåsgårdens Toast Skagen

Helstekt biffrad med timjanpotatis, grönkålsfräs och grönpepparsås

Créme Brulée

Söndag 

Rökt rensteksmousse på fröknäcke, picklad rödlök och riven pepparrot

Kalvschnitzel med råstekt potatis och sallad

Chokladmousse serveras med cognacsgrädde

Välkomna till bords önskar Linda & Anders med personal!