Med hunden på fjället

Grövelsjöfjällen lämpar sig utmärkt för vandringar och skidturer med din fyrbenta vän. Eftersom en stor del av området är naturreservat så är det viktigt att hålla även en lydig hund kopplad, såväl för det rika djurlivet som för din hunds skull.

Lederna i området består mestadels av jämna stenar som är skonsamma mot oskyddade tassar, vintertid behöver man bara tänka på att vara lite försiktig vid vass skare. Vissa av spåren och lederna i området är hundtillåtna även på vintern, hör med personalen så guidar vi dig rätt.

Planerar man en utflykt mellan Sverige och Norge ska hunden avmaskas före inresa i Norge. Nya regler stipulerar att varje hund ska ha ett EU-pass med aktuell stämpel för avmaskningen.

Mer information om detta hittar du här >>

För en vandring eller tur med din hund på fjället så rekommenderar vi att du tar med:

  • Vatten. Självklart så kan man dricka vatten i rörelse, men ibland är det långt mellan bäckarna. Även vintertid behövs vatten.
  • Första förband
  • Ta gärna med en klövjeväska till hunden, så att den kan bära sin egen mat och vatten. Något som de flesta hundar uppskattar.
  • Bajspåsar, såklart

Du bor med hunden i annexet, vilket är en vinkelbyggnad mot hotellet. Här kan vi erbjuda rum där hunden får vara med. Dubbelrum med två enkelsängar samt enkelrum. Notera att hunden inte får vara med in i själva huvudbyggnaden vid måltider etc. Alla hundar bor gratis!