Aktiviteter sommar

Fjällvandring
På Lövåsgården bor du med fjällen inpå husknuten. Några steg och du är uppe ovanför trädgränsen där milsvida vidder väntar på dig. Använd hotellet som utgångspunkt för dagsutflykter eller inled och avsluta en längre tur med en trerättersmiddag och god sömn på Lövåsen. Se vandringstips på www.vandragrovelsjon.wordpress.com

Orientera i Grövelsjö-området                                                                                                                                                                     

Det finns ett antal orienteringskartor i området där det finns Naturpass utsatta under barmarksperioden.
Läs mer på www.o-resa.se 

Fiske
I Grövelsjöfjällen finner du ett “fiske med vy” – en hänförande utsikt vart än du vänder blicken. Här finns både öring, röding och harr i strömmar, tjärnar och lugnflytande åar. Trots mycket fina förutsättningar är området ännu relativt outnyttjat. Ta en heldag med rödingsfiske i Hävlingen, kanske övernatta vid den lilla fiskecampen intill sjökanten? Eller varför inte en tur över till de fina vattnen på den norska sidan. För dig som önskar en guidad fisketur, på egen hand eller i grupp, så finns den möjligheten. Kontakta oss på Lövåsgården för mer information.

Golf
Bo på Lövåsgårdens Fjällhotell och spela golf på Idres 18-hålsbana, Sveriges vackraste golfbana enligt Svensk Golf. Hög kvalitet, den fantastiska utsikten, fjällbäckarna med kristallklart vatten och en bana som kräver ett strategiskt spelsinne är några av anledningarna till toppbetyget. Avsluta golfdagen med någon timme i relaxen och en trerätters middag från vårt fina kök. Lövåsgården ligger ca 25 minuter med bil från golfbanan.
Idre Golfklubb >>

Bärplockning
Här finns myrar för hjortron och skogar för lingon, allt med underbara vyer. Använd Lövåsgården som bas för dina bärplockarturer, unna dig en skön kväll framför brasan och ge dig ut för nya “fångster” morgonen därpå. Givetvis så får du frysa in dina bär hos oss under vistelsen.

Storsäterns Fjällkapell
Ca 8 km från hotellet ligger ett mycket vackert och fridfullt fjällkapell. Här hålls gudstjänster och under stora delar av året även musikunderhållning i många olika former. Se anslag i hotellets entré för aktuell information.
Storsäterns Fjällkapell >>