Värdshusmeny

 

 

 

Sommarens VÄRDSHUSMENY 2023

 

Vi har stängt för säsongen och öppnar åter den 22 december. Vintermenyn kommer att presenteras på denna sidan under hösten.

 

Varmt välkomna åter!

 

 

 

Serveras varje kväll kl 19.00. Välkommen att boka bord på  0253-29029 eller bokning@lovasgarden.se

 Trerätters värdshusmeny 545 Sek.  (Onsdag, fredag och lördagens meny 595 Sek.)

Barnmeny med varmrätt och dessert 295 :-  (Se barnmeny)  Trerätters värdshusmeny 445:-  t.o.m. 12 år (Ons, fre och lördagens meny 495 Sek.)

Önskar ni vegetariska alternativ så ordnar vi naturligtvis detta. Bekräfta med oss då ni bokar boende eller bord.

MÅNDAG

Creme Vichyssoise med tartar på gravad lax, dill och smetana

Örtbakad kyckling med gnocchi och sensommarkål samt smörad kyckling sky

Yoghurtparfait med blåbär och havreflarn

TISDAG

Svensk chark med bakad tomat och ost från Hansjö

Bakade betor med eldost, yoghurt rostad potatis samt linser

Äppelpaj med vispad grädde

 

ONSDAG

Gratinerad Delizie fylld med zucchini och ricotta

Bakad röding med bladspenat och sandefjordsås, kokt potatis

Bakad chokladtryffel med kolasås och körsbär

 

TORSDAG

Svampsoppa med kantareller och champinjon med smörstekt toast fylld med ost

Grillad gårdsgris från Siljanchark med chiliglace samt sötpotatis med mynta, lime och koriander-jalapenomajonäs

Brödpudding på fjällbagarens bullar med varm punsch anglaise

 

FREDAG

Panzanella, tomat och brödsallad med örter, Gullans hårdost från Hansö mejeri

Gös serveras bakad med dill samt blåmusslor och krossad färskpotatis, färnkål och örter

Baskisk ostkaka med svartvinbär och vispad grädde

 

LÖRDAG

Gubbröra på anjovis, stekt lök och kokt ägg serveras med spisknäcke

Grillad flankstek med grönpepparsås, baljväxter och rostad potatis

Varma hjortron med vaniljglass & rågkaka

 

SÖNDAG

Sensommarsallad med hyvlad Gullan, kaprisdressing samt krutonger

Pannbiff på älgfärs med gräddkokta kantareller samt lingon, pressgurka och kokt potatis

Lemon posset med drömmar

 

Kan förekomma vissa variationer på menyn under säsongen.