Sommarens VÄRDSHUSMENY 2023
Vi har stängt för säsongen och öppnar åter den 22 december. Vintermenyn kommer att presenteras på denna sidan under hösten.
Varmt välkomna åter!
Serveras varje kväll kl 19.00. Välkommen att boka bord på 0253-29029 eller bokning@lovasgarden.se
Trerätters värdshusmeny 545 Sek. (Onsdag, fredag och lördagens meny 595 Sek.)
Barnmeny med varmrätt och dessert 295 :- (Se barnmeny) Trerätters värdshusmeny 445:- t.o.m. 12 år (Ons, fre och lördagens meny 495 Sek.)
Önskar ni vegetariska alternativ så ordnar vi naturligtvis detta. Bekräfta med oss då ni bokar boende eller bord.
MÅNDAG
Creme Vichyssoise med tartar på gravad lax, dill och smetana
Örtbakad kyckling med gnocchi och sensommarkål samt smörad kyckling sky
Yoghurtparfait med blåbär och havreflarn
TISDAG
Svensk chark med bakad tomat och ost från Hansjö
Bakade betor med eldost, yoghurt rostad potatis samt linser
Äppelpaj med vispad grädde
ONSDAG
Gratinerad Delizie fylld med zucchini och ricotta
Bakad röding med bladspenat och sandefjordsås, kokt potatis
Bakad chokladtryffel med kolasås och körsbär
TORSDAG
Svampsoppa med kantareller och champinjon med smörstekt toast fylld med ost
Grillad gårdsgris från Siljanchark med chiliglace samt sötpotatis med mynta, lime och koriander-jalapenomajonäs
Brödpudding på fjällbagarens bullar med varm punsch anglaise
FREDAG
Panzanella, tomat och brödsallad med örter, Gullans hårdost från Hansö mejeri
Gös serveras bakad med dill samt blåmusslor och krossad färskpotatis, färnkål och örter
Baskisk ostkaka med svartvinbär och vispad grädde
LÖRDAG
Gubbröra på anjovis, stekt lök och kokt ägg serveras med spisknäcke
Grillad flankstek med grönpepparsås, baljväxter och rostad potatis
Varma hjortron med vaniljglass & rågkaka
SÖNDAG
Sensommarsallad med hyvlad Gullan, kaprisdressing samt krutonger
Pannbiff på älgfärs med gräddkokta kantareller samt lingon, pressgurka och kokt potatis
Lemon posset med drömmar
Kan förekomma vissa variationer på menyn under säsongen.